Totuuden Ystävät

Olet täällä:  Etusivu > Uskontunnustus

Uskontunnustus

Totuuden Ystävät nimisen yhdyskunnan tunnustus ja julkisen uskonnonharjoituksen muodot:

Vakaumuksemme on, että "Jumala", Ikuinen Voima, on persoonaton ykseys, joka on aina ollut ja tulee ikuisesti olemaan. Maailmankatsomukseemme sisältyy, että olevaisuus ja me itse olemme osa Ikuista Voimaa.


Vakaumuksemme on, että jokaisella ihmisellä on vapaus, oikeus ja velvollisuus luoda itse omakohtaisesti jumal-suhteensa. Ikuisen Voiman ja ihmisen välillä ei saa olla välittäjää. Vakaumuksemme on, että pyrkimällä totuuteen, vastustamalla valhetta ja tietämättömyyttä, sekä edistämällä viisauden saavuttamista me palvelemme ja rakastamme Ikuista Voimaa ja siten saavutamme ihmisenä olemisen täyttymyksen.


Vakaumuksemme on, että meidän on uhrauduttava ihmisyyden puolesta taistelussa valhetta, itsekkyyttä ja tietämättömyyttä vastaan ja siinä mielessä pyrittävä yhteiskuntaluokkien, kansojen ja rotujen väliseen veljeyteen, vapauteen ja tasa-arvoisuuteen. Yhdyskuntamme ei käytä pappeja, vaan jokainen jäsen saa vihkiä avioliittoon pyrkivät, antaa lapsille nimen ja haudata vainajat. Näiden palvelusten on oltava maksuttomia. Yhdyskunnan jäseniltä ei saa periä maksuja (ns. kirkollismaksuja, kymmenyksiä jne.) yhdyskuntaan kuulumisesta.


Tehdessämme Ikuista Voimaa tunnetuksi ja rakastaessamme ja palvellessamme sitä, järjestämme kokous-, juhla- ja esitelmätilaisuuksia.


Totuuden Ystävät -nimisen yhdyskunnan uskonnolliset käsitteet perustuvat tieteelliseeen maailmankatsomukseen, eikä niillä ole mitään tekemistä kristinuskon, Raamatun, Koraanin yms. kanssa, vaan on se täysin itsenäinen totuuteen pyrkivä elämänkatsomus.

 

Uskontunnustus pdf-tiedostona 

 

« Edellinen Ylös Seuraava »
Ylös
Sivu
Valikko
Uutiset

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Sain netistä tiedon, että teidän yhteisöllänne olisi vihkimisoikeus. Mitä edellyttää, että voisimme saada teidät vihkimään meidät?

V: Rekisteröitynä uskonnollisena yhdyskuntana Totuuden Ystävillä ei enää ole vihkimisoikeutta, se poistui lakimuutoksen yhteydessä syksyllä 2008.

Muutoksessa vihkimisoikeus muuttui henkilökohtaiseksi, jota yhdyskunta anoo jäsenilleen ja kenelläkään jäsenistämme ei ole anottu vihimisoikeutta.

 

Palautelaatikko

Palautetta voi lähetää vasemman reunan kirjekuoresta aukeavalla lomakkeella. Webmaster valitsee julkaistavan palautteen.


Millainen kohtalo on pakanoilla, jotka eivät ole koskaan kuulleet teidän uskonnostanne? Entä ateisteilla, jotka kieltävät uskonnot? Entä ne edesmenneet, jotka elivät ennen uskontonne perustamista?

- Jokainen on osa Ikuista voimaa.

Ylös
Sivu
Valikko
Uutiset
Ylös
Sivu
Valikko
Uutiset

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaannu